31 Disember 2010

Bye 2010 , Hye 2011 (Entri Skema)

Busy - sibuk - bz~! Tu je yang boleh aku sebut sepanjang minggu ni menyebabkan aku tak dapat nak update blog aku yang kureng ni. Tapi disebabkan 2010 dah nak berakhir,aku gagahkan diri jugak untuk tulis entri terbaru walaupun dalam otak lansung takde idea nak tulis apa~!

Entri ini penuh dengan ayat skema. Jadi kepada mereka yang asyik temuntah apabila membaca ayat2 skema sila jauhkan diri anda dari entri ini atau suruhlah rakan anda membacakan entri ini dengan loghat negeri masing2 kepada anda~



19 Disember 2010

Terjemahan 'TOGETHER AGAIN' dari Evanescence

Lagu yang asalnya ditulis oleh Amy Lee untuk filem Narnia tapi ditolak sebab dikatakan terlalu 'gelap'. Gelap ke? Owh,aku paham.. Cerita Narnia kan dikhususkan untuk kanak2 so lagu ni tak sesuai untuk kanak2 dengar.


P/S : Aku bukan terjemah 100% ikut lirik asal. Ada yang aku ubah ikut kesesuaian ayat BM.

17 Disember 2010

Kenapa Aku Marah?!

Aku tak paksa kalau korang nak follow blog aku. Tapi kalau korang rasa berminat apa salahnya tol x?
Hahaha~  Dan kalau boleh klik la sama kat iklan nuffnang,baru la aku boleh ada semangat nak update blog selalu~
Anyway,kat sini aku nak tulis pasal situasi2 yang pernah berlaku kat aku yang sememangnya membuatkan aku panas + nak mencarut! Aku pasti korang pun sama gak! Tapi entri aku ni bersih tanpa sebarang carutan,huhu~



11 Disember 2010

Makan Quaker Oat Cara Aku

Alamak~
Lama gak aku tak update blog!
Sori  guys,ada kesulitan dari segi kewangan. Apa kaitannya? Ada kaitan la,nak bayar broadband kena guna duit kan... Hak3..
Kemunculan aku kali ni nak bagi resipi cara makan Quaker Oat. Memang cara ni unik sebab aku suka makan benda yang pelik2 dan ikut selera aku. Jadi kepada korang semua,jangan lupa try tau,takkan mati punyalah~

Akhirnya dapat gak aku ber-RGM!
Dua paket pulak tu~


05 Disember 2010

Perlu ke Tiru Facebook?

Perlu ke sekarang ni semua laman web sosial nak tiru macam Facebook?


04 Disember 2010

Video : Pengakuan Jujur , Aku Suka Ber-RGM

Apakah itu RGM? Adakah ianya satu perilaku lucah atau yang seerti dengannya? Ermm,aku suka RGM.
Nak tau ke apa tu RGM? Malu la pulak aku nak bagitau,hehe~
Ok,aku buat pengakuan,aku ketagih nak buat RGM! Mesti ada korang yang suka RGM jugak kan? Ha,malu la tu nak ngaku,hak2. Takpe,aku berani mengaku yang aku ni suka buat RGM!


PHEEWIT~
Terasa nak ber-RGM la pulak bila tengok gambar ni!

01 Disember 2010

Selamat Bulan Disember!

Hari ni dah masuk bulan 12~ Apa yang aku syok sangat ni? Aku bukannya budak sekolah yang masih seronok mengecapi nikmat tidur melebihi 12 jam. Yela,dah tak sekolah bolehla bangun lambat,ye tak? Huhu..
Anyway,aku sendiri pun tak tau awat aku gembira terlebih ni. Sempena hari pertama masuk bulan 12 ni,aku nak kongsikan 12 fakta menarik yang mungkin ramai orang tak tau.


26 November 2010

Jumlah Kutipan Filem 2 Alam

Orang lain tulis pasal filem chek Rozmey tu,aku pun nak gak! Huhu.. Kaut publisiti la ni..
Aku sememangnya teringin nak pegi tengok cerita yang dikatakan gempak ni. Gempak ke? Gempak la sangat.. Tapi aku akui,malu siot nak beli tiket dia! Kawan aku pergi tengok cerita ni,dia kata orang yang jaga kaunter jual tiket tu pun gelak sinis bila tengok dia beli. Hahaha..
Ehmm2,berbalik pada topik. Aku tau,ramai orang yang nak tau tentang kutipan filem 2 Alam ni. Begitu jugak dengan aku. Nak tau? Tengok kat bawah.



25 November 2010

Maksud Biseksual

Aku pernah post macam ni kat status fb aku -
" I'm bisexual. So what? At least I'm not gay! "
Then ada sorang tu kata aku ni hina kaum gay & lesbian. Lepas aku tanya dia,tau tak apa maksud bisexual? Terus dia buang komen dia tu. Apa sebab pun tak tau la. Ok,kepada korang yang tak paham apa tu BISEXUAL,teruskan membaca ye~





23 November 2010

Keseronokan & Ke-hampeh-an Bekerja sebagai Cashier

" Best ke kerja jadi cashier ni? "
" Apa yang best? "
" Masyuk ke? "
Soalan2 ni la yang aku asyik dengar dari kawan2 & adik-beradik aku bila aku kata aku karja cashier buat sementara waktu sebelum sambung pengajian. Aku akui,memang tak berapa masyuk,tapi ok la bagi orang nak kerja sementara,bukan kerja tetap!

Kerja cashier ni ada yang bestnya dan ada yang tak bestnya. Nak tau? Baca lagi~



16 November 2010

Kini Facebook Ada Butang Dislike!

Apa korang rasa bila kena LIKE status @ gambar seseorang tu walaupun terpaksa?
Nak komen takut dapat dosa kering lak. Ye la,dah kira cam menipu lak bila kita pi like gambar yang kita tak suka dan benci tahap badak~



Video : Lembu Kena Sampuk Jin Gay

Hah??
Betul  ke benda ni pernah jadi??
Klik bawah untuk baca lagi..



14 November 2010

Hakikat Sebenar Tentang Tabung Derma di Pasaraya

Nak tau hakikat sebenar?
Klik kat bawah tu untuk baca kisah selanjutnya yang aku nak dedahkan~




12 November 2010

Cina Bangga Kalau Boleh Jadi Melayu

Kisah benar ni betul2 berlaku masa aku masih bekerja sebagai juruwang (aka cashier!) di Pasaraya Aneka cawangan Jitra.

11 November 2010

Akhirnya~

Akhirnya!!!
Kawan aku dekat facebook dah mencecah 1000 orang! Well,mungkin ianya biasa bagi korang yang dah ada lebih ramai kawan atau dah full , tapi ianya sesuatu yang baru bagi aku.. So aku ucapkan TERIMA KASIH!



Tapi aku pelik gak,blog aku tak siap lagi. Takde post apa2 lagi tapi dah ada visitors?? Huhu..

Apa2 pun,blog ni berbeza dengan blog aku sebelum ni (aku dah delete) , blog ni memaparkan kisah hidup aku dan orang2 disekeliling aku. Jadi jangan marah tau kalau aku ada tulis apa2 pasal korang.

So,enjoy! Huhu..