19 Disember 2011

Cara Aku Makan Tomato

Oke , this time aku na cakap sikit pasal cara aku boleh makan tomato mentah2 . Dulu masa aku kecik2 mmg bila bau tomato rasa macam na muntah . Serius cakap ! Bila dah besar pun sama . Walaupun ada secebis tomato yg ada dalam nasi ayam pun aku akan buang serta merta ke lantai . :p

Sekarang umur aku dah 19 taun baru aku ketagih nak makan tomato . Bila kulit muka dah agak teruk baru aku sedar kepentingan tomato . Mak aku pun cakap dulu bila suruh tamau makan , sekarang bila gi pasar tomato benda yg 1st aku cari .

Tomato kan baik utk kulit . Sekarang ni , utk meng-recover kan kulit muka aku , aku try makan tomato banyak2 . Sambil sapu air dya dekat muka setiap malam . Harap2 berkesan . Tapi , FYI korang ta boleh makan terlalu bnyak . Takot nanti korang jadi terlebih vitamin . Tu pun bahaya gak tu .

Oke , balik pada tajuk tadi . Cara aku boleh makan n ketagih tomato mentah . Mula2 memang agak perit nak makan , tapi aku campurkan tomato aku dengan epal hijau . Paham ta ? Camni aku buat , sebelah tangan tomato , sebelah lagi pegang epal . So gigit sini sekali , sana sekali . Sampai habes . Rasa masam epal hijau lagi kuat dari tomato . Mmg korang akan rasa tomato sikit , tapi just sikit je . Lama2 korang boleh get into itdan makan tomato tanpa epal .

Or satu cara lagi , korang boleh makan tomato dgn serbuk asam . Ala , yg selalu org letak dekat buah jambu tu . Ha , sedapppppppppppppp ~ Korang cuba ea ! Tomato banyak khasiat tao ! I <3 TOMATOES !

Akhir kata aku , selamat ber-tomato !

~ NA ~

Latest by me !

13 Disember 2011

Manic Monday ~ !

Actually bila tulis tajuk camtu , aku sendiri pun tatau apa maksud MANIC tu , tp bunyi macam ada gu dengan Monday , so I just type it .

Well , back to the real story . Entri sebelum ni aku ada cakap yg aku na outing Isnin kan . Aku jugak ada cakap yg aku na tulis pasal outing tu . Oke , kalau korang berminat na baca , teruskan la baca ea . Huhu .


07 Disember 2011

Apa Aku Buat Waktu Cuti ?

Actually aku takde idea na update apa . Masa bulan 11 pun aku ta tulis lansung walaupun satu entri . Bukan tanak , just tatau na taip apa benda . Actually aku pun ta sempat na taip . On9 pun sekadar tgk n update status dkt fb je . Tu pun lepas bayar broadband aku .

Oh , FYI , aku bukan skolah tao . Korang yg ta berapa kenal aku mesti ingat aku ni budak skolah coz cakap pasal cuti . Actually kolej aku tgah cuti midsem sekarang ni . Kira2 sebulan la .  So masa yg terluang lagi membazir ni aku isikan dgn gi buat kerja part time dkt pasaraya . Aku keja as cashier . Aku suka jadi cashier coz boleh jumpa ramai n macam2 jenis org . Dari yg biol sampaila yg cenonet . Suka tengok telatah diorang + boleh cuci2 mata sama . :D

So macam yg aku dah cakap tadi , aku keja time cuti . So memang bz sikit la . Cuti plak seminggu skali . Masa cuti tu la aku na hangout dgn family or kawan2 aku . Masa kerja pun aku ada dapat kawan baru . Isnin depan aku plan na lepak dgn kawan2 baru plak . Ingat na gi main roller skate or w'ever it called . Ala , yg kasut roda tu . Tapi member aku tu cakap kalau jatuh mmg sakit gila2 la . Plus kasut yg diorg bagi pinjam tu busuk na mampos . So tengok la camna nanti . Maybe kitorang gi hidu kasut tu dulu kot . Wek , sounds disgusting !

Dan cakap pasal hangout , mesti la aku ada plan gak na gi tengok wayang . Aku tringin na gi tgk Puss In Boots . Ramai member2 cakap best . Haritu ingat na tengok , tapi ta sempat . Just sempat bergambar dekat poster je . Ini pic nya . Haha !


Muka ta bole blah . Haha ! Upload satu je sudah . Line gila lembab na tunggu . Oh , I <3 RED ! LOL , apa kena mengena .

Oke la dulu . Aku update sikit2 dulu . Nanti aku tulis plak pasal outing aku isnin depan . Cant hardly wait ! Oke guys , adios !

~ NA ~

31 Oktober 2011

Kisah Kena Rasuk Hantu

Bila aku baca balik tajuk entri ni i was like , hudohnya tajuk ! Maaflah , aku ni ta la kreatif sgt bila na pikir benda2 camni . Haha ! Oke , balik pada topik . Aku dapat idea nak cerita benda ni tetiba ja . Entah la sebab apa . Peringatan : cerita ini sangat seram . Dilarang baca kalau anda mengandung or ada lemah jantung . ( Seram ? Really ? ) XD


29 Oktober 2011

My Favourite Gurl In FB

Semalam aku tulis pasal laki kan ? Oke , malam ni giliran ladies plak <3 ! Sekali lagi , maafkan aku coz dah gunakan pic korg tnpa kebenaran !


28 Oktober 2011

My Favourite Guy In FB

Well , hi guys ! Kita bertemu lagi ! Da macam rancangan tv plak . Okelah , straight to the point . Kali ni aku na tulis pasal kawan2 lelaki dalam FB yg paling suka . Bukan suka dr segi cinta ea . Just suka berkawan . Utk versi girl pulak , aku akan tulis lepas ni ea . Btw , sori aku da guna pics korang tanpa kebenaran !


Lawa dak ? Haha !

18 Oktober 2011

Kisah di Sebalik Panadol

Actually kisah ni da lama berlaku , masa aku still form 5 lagi . Aku just teringatkan balik bila tadi aku gi kedai na beli panadol soluble . Sebab apa aku beli ? Well , ntah la knapa tetiba aku rasa macam na demam . Oke , sambung cerita balik .



13 Oktober 2011

My Twitter ?!

Sapa2 ada twitter silalah meng-follow aku ! Klik kat bawah ni :
My Twitter <3 !
Setakat ni twitter aku ta banyak follower maybe coz aku ta aktif ber-twit . Err aku memang ta pandai na ber-twit2 ni . Aku baru na mula aktif sekarang ni . So sila follow ea . Nanti aku follow korang balik . Thanks ! Bye ~



~ NA ~

09 Oktober 2011

Stop Bashing Me !

I know im dumb so please , stop bashing me ! Ramai betul org ta puas ati dgn aku baru2 ni . Why ?! Apa yg aku da buat kat korang ?

Theres some guys bashing me cuz the colour of my hair . Eh , tu rambut aku oke . Why the hell would u care ? Mula2 aku mmg kagum dgn dya ni . But now ? No ! Grow a pear !

Then some guys komplen yg status aku menyemak mata diorg . Hey ! Kalau tanak tgk status aku , delete je aku , simple as that !

Some guys gak marah bila aku lambat reply or ta balas im / mesej kat fb . Oke , listen . Sebab aku lambat reply adalah aku tgah im dgn org lain jugak , bukan dgn ko sorang je ! n aku ta reply im sebab ko tanya benda yg aku da tulis dkat info . Kan dekat info aku ada tertera benda ni :

Klik utk besarkan~

Baca yg aku letak tanda 'star' tu . Sebelum add , plz baca info dulu ea .

Some guys bashing me sebab aku ta peramah . Sori guys , aku sememangnya ta peramah . Tapi aku ta sombong . Tolong paham .

Oke , entri kali ni agak melampau ta ? Hope u guys faham . I know im dumb , ta perlu na ingatkan aku tu . Bila korang da mula marah2 aku n siap keluarkan fakta or something yg ayatnya bunyi macam cool , aku mmg da ta boleh na kata apa2 dah . Now da tadak mood na tulis dah . Oke , bye !

~ NA ~

07 Oktober 2011

Poyo-nya Mamat ni !

Oke , maybe korang akan cakap yg aku ta patut kacau dya or jaga tepi kain dya . Tapi mamat ni mmg terlalu tinggi tahap ke-poyo-an dya ! Nak tau knp ? Keep on reading !

Pic takde kena mengena dgn tajuk . Btw , tu rambut lama aku

New Hair !

Baru2 ni aku da tukar fesyen rambut . How do i look ?



Sebenarnya rambut tu kaler brown tapi ta nmpak sgt . Huhu !

~ NA ~

23 September 2011

Tak Sempurna , Tapi ...

Pernah ta kadang2 korang pikir yg korang ni ta secantik si A or si B ?
Pernah ta korang tgk cermin then cakap ' Hodohnya aku ! ' ?
Pernah ta korang rasa macam ta dapat terima dgn bentuk fizikal diri sendiri ?

Yeah , aku pernah semua tu . Sampai sekarang pun kadang2 aku still rasa macam tu . Bila nak kuar rumah , kadang2 rasa macam takda keyakinan diri nak jalan depan orang ramai . The truth is I have a stickout ears . Thats ugly , right ? Aku pernah rasa akulah manusia terhodoh dalam dunia ni .

Tapi lama kelamaan aku dapat terima dgn apa yg aku ada . Oke , tak la 100% , but still boleh . Aku dah set dalam fikiran aku , an imperfect can make me look sexy . Yes , thats the truth . Setiap ketidaksempurnaan yg kita ada ni akan membuatkan kita ni lebih menarik . So takkan kita nak buang kot benda tu ?

Cuba korang tgk Lady GaGa , cantik ke dia ? Bagi aku dya tak la cantik mana , tapi dya ta malu nak tonjolkan semua tu . Dengar je la lagu dya - Born This Way . Madonna ? Kalau korang perasan gigi depan dya jarang . Dengan duit yg dya ada , boleh je dya ubah gigi tu . Tapi dya tanak sebab dya rasa gigi dya sexy . Selebriti yg hari2 orang akan tgk pun sayang dengan ketidaksempurnaan diorang . So kita yg biasa ni perlu ke malu dgn semua tu ?

Aku menyeru pd semua kawan2 aku , terimalah diri kita seadanya . Ta perlu nak bersaing dgn org2 yg korang rasa perfect . Jadi diri sendiri . Korang dah ada macam tu , just do it ur way ! Ta perlu malu dgn apa yg kita ada . Sekian .

~ NA ~

Happy juz the way we are !

11 September 2011

A Hero ? Me ? Never !

Pernah kan orang cakap yang kita ni watak utama dalam kisah hidup kita sendiri . Well , bagi aku , aku ta pernah pikir macam tu . Aku ta pernah nak jadi hero walaupun dalam kisah hidup aku sendiri . Aku lagi selesa jadi watak pembantu , ta banyak masalah .

Aku adalah watak pembantu yang akan tolong kawan2 yang memerlukan bila diorang dalam masalah . Watak utama selalu bersinar kan ? For me , watak pembantu ada time untuk diorang menyinar . Tak selalu tapi ada waktu tertentu . Yeah , thats right .

Aku harap aku dapat tolong setiap watak utama yang muncul dalam kisah hidup aku . Aku harap diorang boleh anggap aku ni pembantu yang penting bagi diorang . Seluruh hidup aku cumalah untuk tolong mereka yang memerlukan dan aku puas kalau dapat buat diorang puas . Aku gak harap segala bantuan yang aku bagi dapat diorang hargai dan ingati .

Sekian .

~ NA ~

Naufal Aqli

06 September 2011

Jesse's Profile

This is Jesse !

30 Ogos 2011

Selamat Hari Raya !

Nothing much to say this time , SELAMAT HARI RAYA ! Kalau aku ada buat salah dengan korang , harap maafkan aku ea , SALAM ~ !

20 Ogos 2011

I Wanna Eat Ke$ha !

I just bought Ke$ha's album named ' Animal + Cannibal ' . It's so damn good ! Can't stop singing along and dancing !

I am Cannibal !

18 Ogos 2011

Some Great Quotes About Life

Ape tu quotes ?
Dikutip dari wiktionary : To refer to (part of) a speech that has been made by someone else.

Sini ada banyak quotes yang aku nak kongsikan dengan korang


- Fantasy is fun , but we're living in a reality . Its not perfect but doesnt mean it cant be pretty good .
- It’s your life, your one and only life-so take excellence very personally.
- Sharing worries it will half, sharing happiness it will double .
- If somebody tries to bring you down , it just means you're above them .
- To win in life, don’t fear in life.
I can get sad, I can get frustrated, I can get scared, but I never get depressed – because there’s joy in my life .
- Life becomes harder for us when we live for others, but it also becomes richer and happier .
- One of the secrets of life is that all that is really worth the doing is what we do for others .
- Life without obstacles is a rose without throne .
- There are two great days in a person’s life – the day we are born and the day we discover why.
- Just trust yourself, then you will know how to live .
- You need to love yourself before anyone else love you .
- One of the greatest mistakes in life is to fear continually you will make one .
- Life’s a game, all you have to do, is know how to play it .
- Life has no limitations, except the ones you make .
- Life is like an Ice-cream, enjoy it before it melts .
- There won’t be a better tomorrow if you can’t move on from today .
- Once they move, they’re gone. Once you move, life starts over again .
- Believe you can and you’re half way there .
- Nothing is interesting if you’re not interested .
- When you feel like giving up, remember why you held on for so long in the first place .
- Instead of giving myself reasons why I can’t, I give myself reasons why I can .
- If you are not going all the way, why go at all ?
- When you cannot get a compliment any other way pay yourself one .
- The most important thing in your life is confidence
- The tragedy of life is not death, but what we let die inside of us while we live .   

Kebanyakannya aku copy kat internet , ada sikit yang aku reka sendiri . Enjoy your life !

~ NA ~

 Latest by me ~

10 Ogos 2011

Some Update

Saje2 tulis entri ni sebab dah lama ta update blog . Kalau korang sempat baca status aku kat FB dulu kan , aku da cakap yang ayah aku dah buang semua kucing aku yang aku bela sejak kecik ( aku da delete status tu ) . Nasib baikla adik aku jumpa balik kucing tu + bawak balik rumah . Tapi adik aku just jumpa anak dia , aku nak mama kucing tu ! Her name is Pussycare !

Enough citer pasal my cat . Korang amacam puasa ? U know, kadang2 aku malas nak update blog aku ni coz aku rasa macam tadak respon dari pembaca pun . Contohnya entri pasal yang aku tanya orang Perlis tu , langsung tadak komen , dapat dislike adala .

End of story , tatau nak cakap apa dah . Oh , btw , baru2 ni ada sorang mamat yang tersangatlah kurang ajar  dengan aku kat FB . Tegur aku macam aku ni sundal giler . Am I that sluttish ? Perhatian ea , kalau aku tak suka cara orang tu , aku memang takkan layan . Aku tak delete , buat apa nak susah2 gi profile dia then klik unfriend / block ?

Oke , itu je buat kali ni . Bye ~ !

~ NA ~

Jesse , anak Pussycare ~

31 Julai 2011

Esok Puasa , Jom Download Lagu Raya !

Is it too early for dowloading raya song ? So what ? Ahaha !

Malam ni da start tarawih , esok plak da mula puasa , korang excited ta ? Aku ? Mesti la excited ! Azam aku untuk puasa ni , aku tanak tinggal puasa + tarawih . Harap2 boleh la kan . Puasa tu memang boleh tapi tarawih tu selalunya awal2 memang bersemangat , tapi bila da sampai tengah bulan nanti mula la jadi liat nak gi .

Korang pulak camna ? Harap2 boleh gak kan . Korang kan kuat ! ( Bodohnya alasan ! ) LOL .

Ada orang cakap aku ni over sangat sebab puasa ta mula lagi da start download lagu raya . Siap buat ringtone lagi . Eh , suka ati aku la kan . So sambil2 tunggu dowload habis tu , aku pun terasa nak tulis entri ni . Aku sediakan link lagu2 raya yang top2 untuk korang download sama ! Silakan meng-download ea ~ ( Klik untuk download ! )

1 - Pulanglah di Hari Raya : Aman Shah
2 - Suasana Hari Raya : Anuar Zain & Ellina
3 - Seloka Hari Raya : Uji Rashid & Hail Amir
4 - Selamat Hari Raya : Saloma
5 - Aidilfitri : Sanisah Huri
6 - Balik Kampung : Sudirman
7 - Nazam Lebaran : Dato' Siti Nurhaliza

Feveret aku ? Of coz la yang Saloma punya . Tapi tu untuk nak hepi2 punya . Tapi kalau dengar yang Sanisah Huri tu , mak ai , sebak giler ! Teringat zaman raya masa kecik2 dulu . Pi kutip duit raya , sekarang ni da besar , da ta boleh camtu lagi .

Ok , lastly , aku ucapkan SELAMAT BERPUASA !

~ NA ~

By me ! Kinda ugly , LOL

19 Julai 2011

Part Time Model ? Please !

Hello ! Aku cukup2 benci + jelek sangat tengok depa2 kat FB yang letak work as part time model . Padahal just jadi model dekat kamera canggih diri sendiri or kawan2 jep . Hello ! Selain anda mendapat bayaran daripada gambar tersebut , anda BUKAN model , or part time model , or w'ever it called oke ?

Kenapa aku tulis macam ni ? Sebab selalunya budak2 yang buat macam tu bajet hot ! Sombong ! Perasan bagus ! Ko pikir ko cun / kachak sangat ea ? Cuba kalau tetiba tuhan bagi muka korang hodoh , hidung tadak ka , ko nak buat work as apa ? As a vacuum cleaner ? LOL

So pada korang2 yang ada rupa tu janganla gatai2 nak bubuh kerja as a model ea , melainkan memang betul2 model . Buat orang lain menyampah adala !

I'm a model too ! A librarian model !

04 Julai 2011

Buah2 di Utara ~

P / S : Entri ini adalah ditulis dalam loghat utara .

Aku sebenaqnya dapat idea nak tuleh natang ni bila aku tanya kawan2 aku , " Hampa penah makan dak buah setoi ? " . Teruih depa buat muka macam ayam beghak keluaq teloq . Jadi haghi ni dan kali ni aku nak tuleh sikit buah2 yang banyak ada kat utagha ja . Kigha macam utagha spesyel thing la ... Tapi hampa jangan dok tanya na pasai pa buah2 ni nama dia gutu atau yang sewaktu dengan dia .



Ini bukan makan buah ea , ni makan dessert kat Pizza Hut .

27 Jun 2011

Orang Perlis Baca Sat !

Aku , sebagai penduduk sementara kat Perlis yang selalu konfius nak tanya sikit dekat penduduk2 asal or yang dah lama stay kat Perlis . Tolong jawab ea . Ianya penting untuk kehidupan aku !

1 - Ada pawagam tak dekat Perlis ni ?
2 - Selain The Store & Aneka , mana lagi tempat shopping yang gempak ?
3 - Selalu korang outing buat apa ja + kat mana ?

Ok , ni ja soalan aku . Sebenarnya da banyak lagi , tapi bila tengah menaip yang ni ja muncul .

Kan aku dah cakap , benda ni penting dengan kehidupan aku kan ? Haha ,  yela , bila boring nak outing tak tau nak gi mana ! Ok , aku harap rakyat Perlis sudi la meringan2kan tangan jawab ek . Sila komen yee.. Da~

~ NA ~

Dalam KFC berdekatan stesen bus!

08 Jun 2011

Lost Of Hearing ...

Adoi... Aku dah jadi manusia separa pekak sekarang ni. Telinga sebelah kiri aku tak bole berfungsi ! Seksa betul..

 Nampak tu?Muka sakit !

28 Mei 2011

Final Exam Dah Tamat !

Giler sial line lembab nak mamposss ! Opsss , termula entri macam ni plak .. Maaf ! (-_-")

Finally final exam aku dah habes . Yeayy ~ Tapi tak boleh nak hepi sangat sebab cuti kejap jer .. Eh , tapi duit pinjaman MARA aku dah nak dapat . YEAYY!!! Shopping lagi !!! Haha !

Btw , hari aku balik ni kolej aku da amik budak2 baru , Intake untuk bulan Jun 2011 . I hope some of them are CUTIES~! LOL

Anyway , bila exam dah habis ni , lega sikit . Next update , aku nak tulis entri pasal fesyen polka dot . Apa polka dot ? Ala , tak kan tak tau kot ? Kan trend sekarang ni... Tunggu ye ~

Hah , 1 lagi . Aku nak tanya sikit . Ermm cuba tengok ni :





Ok , ni senarai kawan2 aku muncul bila aku klik PROFILE . Apa yang aku nak tanya , macamana FB boleh display diorang ni ? FB memang pandai , boleh tau orang yang aku kenal & tak kenal . Orang yang aku kenal selalu naik kat sini . Tapi yang aku hairan , Darius Muhammad + Tiada Yang Setia tu . Padahal aku tak pernah chat dengan dia pun . Yang lain2 pun kurang chat , tapi aku kenal dalam dunia realiti . Darius + TYS tu aku tak kenal pun . Adakah ini maknanya dia selalu usha profile aku ? Or what ? Haha , bukan aku tak suka , just bertanya je . Someone please jawab ~ Ok , ADIOS!


~ NA ~

25 Mei 2011

Some News

Kali ni aku saje2 je nak update . Dengan tengah dok final exam sempat lagi kannn . Haha ~

~ Kamilah model KFC ~

06 Mei 2011

Assignment , Oh , Assignment !

Argghh !!!
Bencinya aku dengan belambak2 assignment tak siap lagi . Kenapa banyak sangat assignment aku tak siap ni? Berikut adalah tajuk2 assignment aku :


1 - Pengangguran di Kalangan Siswazah ( Pengajian Malaysia )
2 - Ahli Sunnah wal Jamaah ( Penngajian Islam )
3 - Fungsi Pembantu Farmasi ( Introduction to Pharmacy Practise )


& still tinggal seminggu untuk aku siapkan semua ni . Kenapa aku tak siap lagi ? Aku suke buat kerja last minit ! Hahaha ~ Final exam pun dah makin hampir - 23 Mei 2011 ~


Lepas ni kena kurangkan online . Jumpa lagi ye lepas final exam ~ !!!


~ NA ~

 Latest by me !

29 April 2011

Some Inspirational Songs

Korang ada tak lagu yang membawa inspirasi dalam korang menjalani hidup yang berliku2 ni ? Wah , ayat ! Aku sendiri pun rasa geli sikit bila baca balik , haha ! So , ni adalah lagu2 yang aku dengar bila rasa macam nak down or hilang semangat .

Back to school ~

28 April 2011

Aku Tak Sombong Ok !

Sapa cakap aku sombong hah ? Aku tak pernah rasa diri aku ni tinggi sangat . Dari segi ketinggian pon aku bukannya setinggi mana sangat . 169cm ja pon . Tinggi kah itu ? Tak . Rendahkah itu ? Tak. Juz normal .

Memang aku pada dasarnya nampak sombong . Kawan2 aku pun cakap gitu . Tapi korang tak kenal aku lagi . Cuba tegur tengok . Tapi jangan la tegur dengan cara yang annoying . Sapa tak menyampah . Ye tak ?

Motif entri kali ni ? Cuma nak menyangkal sesetengah tanggapan orang kat aku je . Aku tak sombong ok ! Kebelakangan ni banyak tol masalah yang timbul . Dengan hal family , kolej , kawan2 & banyak lagi ! Ya Allah ! Bagilah aku kesabaran !

Pendek je entri ni kan .. TQ sebab luangkan masa !

~ NA ~
How do I look ? LOL

25 April 2011

Sakit Hati !

Kenapa hari ni ramai sangat orang terus-menerus buat aku sakit hati ? Walaupun sebenarnya aku tak salah . Kesabaran aku ada tahapnya ! Perlu ke aku ulaskan kat sini ?

1 - Kawan yang selalu buat salah tapi langsung tak pernah nak mintak maaf

2 - Orang yang salah paham dengan aku , tapi tak bagi peluang untuk aku nak jelaskan balik

3 - Kawan lama (kawan ke???) yang tetiba muncul balik & tetiba jugak nak maki2 aku & dok cakap kisah2 lama aku

4 - Orang yang tetiba nak marah2 aku walaupun aku langsung tak pernah cari pasal dengan dia

5 - Orang2 yang asyik mempertikaikan kenapa aku marah

Semua benda kat atas ni datang serentak dalam satu hari ! Nasib baik tahap kesabaran aku tinggi . Tak meletup lagi .

Aku tak paham kenapa diorang nak sangat sakitkan hati aku ? Apa motif ? Jelez ? Maybe . Benci aku ? Sebab ko jelez kat aku kan sebab tu ko benci .

Dan aku nak cakap pada kenalan (KENALAN , bukan KAWAN ok!) aku tu , aku bukan macam dulu lagi. Yup , i used to be a cry baby , tapi sekarang air mata aku dah kering . Aku dah puas nangis waktu kecil dulu . Tapi aku dah stop sejak form 2 . Dah lama sangat dah air mata aku tak menitis . Aku dah jadi orang yang tak berperasaan . Tak berbaloi untuk menangis sekarang . Rasanya kalau someone aku sayang meninggal , aku tak akan nangis . Rasa sebak tu mesti ada , tapi aku takkan titiskan air mata lagi . NOT ANYMORE!

Kepada orang yang aku cakap salah paham tu , harap aku dapat face-to-face dengan ko. Sebab apa yang aku cakap bukan suka2 . Aku juz dengar je dari orang lain . Aku cuma cakap apa yang aku dengar , tak sempat aku nak explain terus ko delete aku . Aku mintak maaf sangat2 . Niat aku bukan nak mempertikaikan ilmu2 yang ko belajar tu , tapi aku dengar lain . Aku konfius !

Harap2 diorang baca .

~ NA ~

 ~ Latest pic by me ~

17 April 2011

White are SO in Right Now !

Korang rasa apa warna yang trendy sekarang? Yup,it's white! Hitam? So out-to-date! Hitam just untuk diorang yang tak nak menonjol je. Coz bila ramai orang pakai itam , kita akan tenggelam . Cuba korang pakai kaler putih pulak. Semua serba putih . Like this :





Whoa~ So glam + stylish ! 

So? Korang berani tak pakai putih semua . Dekat baju tu kalau pakai putih semua pun agak boring . So cuba cari fabrik or corak2 yang menarik . 

Sapa cakap baju putih tak sesuai dengan orang yang berkulit itam? Sebenarnya warna putih sesuai untuk apa saja jenis kulit ok! Cuba pakai , mesti ramai orang puji ~

Tapi apa yang penting , bila kita pakai sesuatu baju tu , kita kena yakin dengan diri kita sendiri . Cuba bayangkan ek , kalau kita pakai baju vogue abes tapi jalan macam malu2 . Sapa nak pandang kan? Jadi keyakinan diri sangatlah penting !

~ NA ~


15 April 2011

Orang Utara Tak Open Minded!

Orang utara? Aku pon orang utara jugak. Tapi awat aku cakap macam ni? Haha.. Mesti ada sebab aku cakap camni. Bukan saja2 ok. Dan kepada pembaca yang asal utara , jangan terasa hati ok. Ini juz luahan aku je.

Baru2 ni kawan aku da tanya dekat someone yang asalnya Perlis .  Kawan aku tanya , ada tak tempat nak buat facial untuk lelaki dekat sini? Budak yang dia tanya tu gelak sampai berair mata. I was like 'What so funny??' Apa yang peliknya? Muka aku pun dah semakin naik jerawatnya akibat makan makanan oily. Geram tol aku! Kawan aku yang asalnya bukan utara suruh aku g buat facial. Masalahnya ada ke FACIAL 4 MEN dekat utara ni?? Kalau ada please inform aku!

Another thing , aku penah kuar pakai baju yang agak2 vogue la jugak. Tapi bila jalan banyak mata tengok je . I know im hot (perasan la pulak,haha~) . Tapi pandangan diorang macam aku ni nak kuar g menyundal. Kalau ya pon apa ko kesah? LOL~ Salahkah kalau nak fashionable sikit?

Orang utara ni aku rasa pemikiran diorang masih tertutup lagi. Bukan semua tau. Tapi masih ada la. Kalau kuar dekat KL ke pakai baju cenggitu orang tak kesah pulak. Senang je nak cari tempat facial kat sana. Aku tak paham kenapa orang sini nak pandang macam kita ni budak jahat bila pakai baju yang vogue.

Ok,setakat ni je dulu post aku kali ni. See U next time~

~NA~

Agak2 kementerian Perlis saman aku tak bergambar cenggini? Haha~!

12 April 2011

Sebab Utama Kenapa Aku Tak Suka Tegur Orang

Pernah tak korang tegur orang then orang tu macam 'Do I know U?' . Mesti malu giler kan. Macamana pulak kalau aku tegur or senyum dekat dia,dia tak layan aku? Lagi la malu!

Sebab tu la aku tak suka tegur2 orang sangat. Aku tak nak tegur bukan sebab sombong or what , cuma tak nak orang tu buat muka pelik .

So kalau korang jumpak or rasa aku ni sombong silalah tegur + kenal dengan aku yang sebenarnya dulu . Ramai orang cakap aku ni sombong . Aku pun tak tau nape . Maybe sebab aku suke buat pandangan sinis kot ?? Haha..Aku buat camtu sebab orang yang aku tengok tu menjengkelkan . ( Aku sebenarnya tak tau ape maksud MENJENGKELKAN tu . Saje2 je gune . Haha~ )

Entri kali ni pendek je sebenarnya . Cuma nak luahkan perasaan aku yang agak marah dekat seseorang ni. Kawan aku masa sekolah rendah . Dah lama tak berhubung dengan dia . Aku tegur dia , tetiba dia maki aku balik . Tak ke melampau tu? Sapa tak marah? . Dah la dia tu belagak gila. Perasan bagus. Bajet hensem lebih. Ugghh!! Menyesal aku tegur dia!

Kepada yang berkaitan , harap2 jangan la sombong sangat ok ! Hakikatnya ko tu tak hensem mana pon! Langsung tak glam! Ok2 , sudah2. Kang kalau aku kutuk lebih2 korang terkujat plak . Huhu~

~NA~

Latest pic by me! New hair ~ LOL

07 April 2011

Just One Word : Euuw!

Alkisah yang agak kelakar tapi aku rasa kesian dekat orang yang aku nak cakap ni. Baru2 ni kawan aku telah di add oleh seseorang kat FB. Punya la kalut ni,jerit2 panggil aku. Aku ingat ada apa sangat. Rupanya2 ada sorang PLU with a very2 ugly face add him! Haha.. Kitorang gelak punya gelak sambil kutuk2 dia habes2an. Keji tak kitorang? Yup,kami keji. Say the word KEJI , itu satu pujian bagi kami.

Then petang tu aku bukak pulak FB aku. OH MY SLUT! Dia add aku jugak! Aku pun confirm je. DAN time tu dia pon tengah online~! Tengah aku belek2 notification , dia IM aku say Hi. Aku pon balas macam biasa . Juz anggap dia nak kawan dengan aku. Aku tak kesah kalau kawan dengan orang hudoh. Aku pon balas balik Hi.

Sembang punya sembang,puji punya puji tetibe dia ngaku dia tu homo. Hello~ Tak payah mengaku,aku tengok gambar dah tau ok! Aku terus panggil kawan aku,saja cakap2 nak kenakan mamat ni.Umur dia muda setahun dari aku. & dia ngaku dia tu bottom.

Mula2 kitorang saja nak perli dia dengan tanya,U pernah kapel tak sebelum ni? . Nak tau apa dia jawab? Pernah tapi sekarang dah break sebab dia curang. OH MY WHORE! Bukan balak dia yang curang tapi dia yang macam gergasi lembah tu yang curang. Tak tahan tu,dia cakap nak kapel dengan aku! OH MY BIATCH!!!

Aku cakap dekat dia,tak boleh sebab aku ni terlalu jalang. Nanti aku plak yang curang dengan dia. Hahaha~
Tapi dia cakap yang dia langsung tak kesah. WTF?! Muka hudoh gila babeng camtu pon nak jadi gay. Bukan aku hina ke apa,tapi jangan la terlalu bajet cute. Tengok gambar2 dia. Nak kaler2 yang pink2 je. Siap edit2 gamba letak LOVE lagi. So girly~ LOL . Maybe korang teringin nak tengok pic dia,tapi tak payahla. Biarkan rahsia je ok! Tak baik mengaibkan orang.

Adakah aku dah terlalu melampau bila tulis entri macam ni? Kalau tak suka , off-kan je laptop korang tu,haha~

~NA~

Innocent tak? Haha~

06 April 2011

Bercakap Sorang-sorang

Kali ni aku nak cakap sorang2. Korang tak payah komen ok. Macam post2 sebelum ni ok. Yang komen pun sorang dua ja. Haha.. Tapi kalau nak komen gak,komen ja. Aku balas ja nanti ok.

1st of all,aku nak cakap sikit pasal post2 aku sebelum ni. From now on,aku TAK AKAN lagi post entri2 yang berunsurkan homoseksual. So aku akan delete entri2 lama yang yang da kaitan dengan gay tu ok!

Then kalau korang yang selalu jenguk2 blog aku ni,mesti perasan chatbox aku yang lama dah ilang kan? Sekarang dah tukar baru. Feel free to say anything or everything! Aku akan sedaya upaya balas ok~

Lagi pasal meng-follow blog. Aku tak kesah sangat pasal bilangan follower sebab aku cuma nak orang yang betol2 berminat je follow blog aku. Tak mo la follow blog aku sebab nak suruh follow blog dia balik. Yup,maybe aku akan follow,tu pon cuma kalau aku rasa menarik la.

Lagi nak cakap apa ek? Owh ,satu lagi. Aku akan mula update entri bertemakan fashion. So nantikan ek~ Maknanya sekarang blog aku ni akan bercakap pasal diri aku,music dan fesyen.

Itu jelah dulu buat sementara ni. Harap2 korang boleh add facebook aku . Eh,apa kaitannya? Haha~ Adios!

~NA~

04 April 2011

Lagu Di Kala Kesedihan

Korang pernah berasa sedih tak ? Apa korang buat bila time gloomy macam tu ? This is the song I listen when i'm sad.



ABPBH 2010 & USOP WILCHA

Kah3~!!! Paling tak boleh belah masa Usop Wilcha datang! Memang aku tergelak gila2 terbahak2! Cayalah Usop! Masa dia suruh angkat tangan macam dia tu,satu dewan buat tau! Hahahaha~!!!

Ok2. Ni keputusan penuh para pemenang.


Congratz Shaheizy Sam!

31 Mac 2011

Cool New Dance Track !

Wow~ Bila dengar lagu2 ni buat aku rasa nak menari je~!


26 Mac 2011

Kawan ke Pembantu ?

Apa korang rasa bila kawan korang yang kononnya diva , anggap korang yang selalu berkepit dengan dia just as a babu pembantu dia ? Kita yang ikhlas nak berkawan dengan dia mesti terasa sangat2 kan . Kita selalu bantu dia tapi dia tak pernah nak hargai pon . Lagi disuruh adalah , yelah , kita kan dah dianggap macam pembantu dia!


Kesepian di tepi tingkap , LOL

16 Mac 2011

Aku Gembira Bila ...

Gembira ? Yeaaaay~ Wah , over la pulak ! Korang hepi tak ari ni ? Harap2 hepi like crazy la ok ! Apa yang membuatkan korang hepi ?

Ini bukan hepi , ni gedix !

Facebook Is Okay (?)

Tunggu punya tunggu sampai 12 malam nak tengok FB jadi disekat ke tak sampai aku tertido ! Tapi hasilnya ? FB still okay! & jadi laju macam biasa balik ~

Tapi bila aku search news pasal kes ni , takde la pulak . Kerajaan M'sia patut lebih peka lagi . Kalau tak jadi tu , bagitau la . Jangan buat orang dok pakat risau .

Ok,setakat ni je post kali ni. Da~

Glam x i ? Ahaks~

15 Mac 2011

Hari ni Facebook Nak Ditutup ke?

Korang yang gila ber-fb mesti menanti2 saat2 ni kan ? Ye la , kalau fb dah nak ditutup , matilah korang kan ... Kalau korang ada baca or tengok berita2 yang sebelum ni pasal fb , kerajaan M'sia ada cakap yang diorang nak tutup / sekat fb ni kat M'sia . Dan tarikhnya adalah 15 Mac 2011 iaitu hari ni .


Akan di disekat ? Nooooo~!!!


14 Mac 2011

Peraturan Menjadi Seorang Diva

Well , well , well ~
R U diva enough to read this? No? Ok , aku boleh bagi tips untuk mendivakan diri korang . Tapi perlu ingat! Diva tak semestinya kaya , glam atau cantik . Diva is an attitude ~


07 Mac 2011

Lady GaGa Telah Dilahirkan Begitu

Mesti korang dah dengar + tengok video klip untuk lagu terbaru Lady GaGa , ' Born This Way' kan?

Nampak tak dekat dahi & bahu dia? Ala2 macam nak tumbuh tanduk+sayap. U know what it means?

04 Mac 2011

Some Things U Should Know About Me

' Get to know me if u wanna know the real me! '
Kata2 yang aku petik dari kawan aku,Izan. LOL. Kalau korang nak kenal aku,silalah terus membaca~
Btw , aku tak paksa korang untuk follow blog aku tau . Kalau korang nak update dari blog aku , follow je . Bila korang dah follow , aku akan bukak blog korang dan kalau aku rasa menarik , aku follow balik ok~


27 Februari 2011

Rambut Pendek = Lesbian (?!)

What??? Saja2 aku bukak Nuffnang pagi tadi. Konon2nya nak tengok hasil pendapatan la. Alahai~ Ciputnye...
Then aku cek2 keywords,maka terpampanglah hasil macam ni...