04 Mac 2011

Some Things U Should Know About Me

' Get to know me if u wanna know the real me! '
Kata2 yang aku petik dari kawan aku,Izan. LOL. Kalau korang nak kenal aku,silalah terus membaca~
Btw , aku tak paksa korang untuk follow blog aku tau . Kalau korang nak update dari blog aku , follow je . Bila korang dah follow , aku akan bukak blog korang dan kalau aku rasa menarik , aku follow balik ok~


1 - I  H.A.T.E  HYPOCRITE!
Untuk pengetahuan korang semua , aku paling benci orang yang hipokrit . Aku memang tak akan dan tak mungkin akan berkawan rapat dengan manusia2 yang hipokrit ni . Buat apa nak berpura jadi someone yang bukan diri kita sendiri . U were born that way , so show us that way . " When a hypocrite pointing his fingers , there will be three fingers pointing back " .

2 - AKU TAK SOMBONG , OK!
Kepada korang2 yang pernah cakap aku sombong , apa buktinya? Aku tak layan korang dekat fb? Cuba tengok balik apa yang korang tanya dekat aku . Soalan2 yang dah ada jawapan dekat info . Buat penat je tulis kalau orang tak baca kan .. Dalam kehidupan seharian pun sama . Kalau ada orang senyum dekat aku , aku akan balas balik . Kalau aku tak balas tu maknanya aku tak nampak . Aku pakai speq mata tau , so bila aku tak pakai memang semuanya kabur la . Nak beli lens tapi duit tak cukup lagi . Cuma aku ni bukan jenis yang mudah mesra sebab aku ni bukannya peramah sangat . Aku boleh jadi peramah dengan orang2 yang aku rapat saja yea .. " Get to know me if you wanna know the real me " .


3 - I'M NOT SO SMART AS THEY THINK
Bagi sesetengah orang2 yang kenal aku dalam kehidupan realiti , mesti diorang cakap aku ni jenis budak pandai . Ok , aku pernah cerdik dulu , pernah ada hobi membaca dulu tapi sekarang tak lagi . Aku tak suka membaca . Aku tak suka buku . Aku tak suka belajar dalam kelas . Aku tak suka benda2 yang merumitkan fikiran . " I'm not stupid , just a little dumb " .

4 - AKU ADA SPLIT PERSONALITY
In other words , alter-ego. Kadang2 aku ni jenis yang pemalu dan pendiam . Kurang keyakinan diri dan rasa diri sendiri tak berguna . Keadaan ni selalu jadi bila waktu aku sorang2 dan takda orang teman aku . Kadang2 aku rasa akulah diva . Terlebih peramah dan sombong . Keadaan ni pulak selalu jadi bila waktu malam atau bila aku terpikat dekat seseorang . Aku sendiri tak pasti mana diri aku sendiri sebenar . " Some says I'm crazy , some says I'm shy . Just take it or leave it baby~ " .


5 - MY FAVOURITE MUSIC
Aku paling suka suara Ashlee Simpson . Walaupun tak sebagus mana , tapi suara nyanyian dia ada ala2 suara aku waktu menyanyi . So aku boleh bawak semua lagu2 dia . Ok , takla semua tapi kebanyakan . Selain tu aku suka jugak suara Amy Lee , Ryan Tedder dan Adam Lambert .  Sapa lagi ek? Aku suka music2 yang catchy bila bad alter-ego menguasai diri . LOL . Dan lagu2 sentimental yang vokalnya mantap bila waktu nak layan2 perasaan . " I'm not anti-drugs 'cause music is my drugs ! "

6 - FASHION ?
Aku boleh dikatakan agak berminat jugakla dengan fesyen . Tapi tak obses macam sesetengah orang . Apa yang aku rasa stylo , aku beli . Apa yang aku rasa selesa , aku ambil . Apa yang aku rasa sesuai untuk aku , aku pakai . Aku tak ikut sangat latest trend sebab apa gunanya kalau yang terbaru tu tak sesuai dengan kita kan? Aku suka tengok style Ashlee Simpson , buat style dia versi lelaki dan pakai . " Don't follow the trend , let the trend follow you ! "

7 - DO I LOVE TO EAT? YES!
Aku suka mencuba sesuatu makanan atau minuman yang baru selagi ianya halal . Pernah sekali aku pegi dekat restoran di Perlis , ada jus nama Jus Poligami . Aku nak try tapi kehabisan bahan la pulak . Next time aku nak pergi lagi kedai tu & rasa apa kaitannya poligami dengan jus tu . " Once you try it , you will never get enough of it " .

That's it for now . Aku nak tulis lagi tapi tak tau apa lagi yang nak di taip . Lagipun perut tengah lapar ni . Hak3 . Da~

3 ulasan:

  1. Tanpa Nama30/6/11 1:17 PG

    you're really funny tho!

    BalasPadam
  2. halimatul saadiah8/12/11 2:45 PTG

    blog abg menarik sungguh...sya ske2

    BalasPadam