19 Disember 2011

Cara Aku Makan Tomato

Oke , this time aku na cakap sikit pasal cara aku boleh makan tomato mentah2 . Dulu masa aku kecik2 mmg bila bau tomato rasa macam na muntah . Serius cakap ! Bila dah besar pun sama . Walaupun ada secebis tomato yg ada dalam nasi ayam pun aku akan buang serta merta ke lantai . :p

Sekarang umur aku dah 19 taun baru aku ketagih nak makan tomato . Bila kulit muka dah agak teruk baru aku sedar kepentingan tomato . Mak aku pun cakap dulu bila suruh tamau makan , sekarang bila gi pasar tomato benda yg 1st aku cari .

Tomato kan baik utk kulit . Sekarang ni , utk meng-recover kan kulit muka aku , aku try makan tomato banyak2 . Sambil sapu air dya dekat muka setiap malam . Harap2 berkesan . Tapi , FYI korang ta boleh makan terlalu bnyak . Takot nanti korang jadi terlebih vitamin . Tu pun bahaya gak tu .

Oke , balik pada tajuk tadi . Cara aku boleh makan n ketagih tomato mentah . Mula2 memang agak perit nak makan , tapi aku campurkan tomato aku dengan epal hijau . Paham ta ? Camni aku buat , sebelah tangan tomato , sebelah lagi pegang epal . So gigit sini sekali , sana sekali . Sampai habes . Rasa masam epal hijau lagi kuat dari tomato . Mmg korang akan rasa tomato sikit , tapi just sikit je . Lama2 korang boleh get into itdan makan tomato tanpa epal .

Or satu cara lagi , korang boleh makan tomato dgn serbuk asam . Ala , yg selalu org letak dekat buah jambu tu . Ha , sedapppppppppppppp ~ Korang cuba ea ! Tomato banyak khasiat tao ! I <3 TOMATOES !

Akhir kata aku , selamat ber-tomato !

~ NA ~

Latest by me !

7 ulasan:

  1. i pown mkn tomato gak tp cicah garam....tp i x suke mkn tomato yg dh masak bb dye lembik

    BalasPadam
  2. @tanpa nama : klu lembik la sedap . juicy ! XD

    BalasPadam
  3. salamm awkk..t awk try mkn jus tomato lakk..sdppp tww=)

    BalasPadam
  4. ce awk try mnum jus tomato sdppp!!mmm,t try la yup=)

    BalasPadam
  5. da lg satu cara..belah dua tomato 2..letak kat seluruh muka..nk madu cikit...biarkan 5 minit..lepas 2 baru basuh muka... :)

    BalasPadam
  6. @maizura : makan ke minum ? haha
    @tanpa nama : oke , minum !
    @rynn : tips utk apa tu ? jerawat or parut jerawat ?

    BalasPadam