03 Mac 2012

Pelikkah Zaman Kanak2 Aku ?

Aku sendiri pun tatau camna na describe perangai aku masa kecik2 dulu . I was like , betul ke aku penah buat semua ni ? Bila pikir balik , kadang2 aku sendiri pun rasa aku ni pelik . But as a kid , sometimes kita sendiri tatau apa yg kita buat tu betul ke tak , kan ? :p


Masa kecik2 dulu biasala kan , parent ta bagi makan gula2 banyak sangat . Tapi aku degil , na jugak makan . Tawu apa aku buat ? Aku koyakkan surat khabar jadi kecik2 , then bungkuskan dgn gula pasir . Lepas tu makan . Buat macam makan gula2 . Bukan na kata apa , tapi rasanya sedap ! Haha .

Masa demam pulak , lagi banyak behaviour yg pelik . Pernah sekali aku takut na sentuh air , sebab dalam fikiran aku mengatakan kalau aku sentuh air tangan aku akan jadi besar gedabak . Seharian jugak la aku ta sentuh air sampai mak aku bising . Then tawu apa aku buat ? Aku tatau mana dtg idea ni , tapi tiba2 aku terpikir kalau kita pegang besi sebelum sentuh air , tangan takkan jadi besar . Sebabnya aku sendiri pun tatau .

Lagi masa demam , aku berjalan waktu tidur . Tu takla pelik sangat . Tapi yg pelik + menjijikan ( yup , sangat ! ) sekali , aku jalan nak pegi kencing kat tandas , aku ta sedar yg aku pegi kencing dkt dlm peti ais ! Bila bangun pagi aku langsung ta sedar aku buat benda ni . Lepas tu mak aku cakap ni mesti kerja aku sebab malam tu aku sorang je yg bangun gi tandas ( ye la , kecik lagi masa tu . mesti la tido dgn mama XD ) . Aku sendiri pun ta dapat na pecaya yg aku buat bnda tu , huhu .

Aku gak suka tgk tangan aku keluar darah . Maksudnya aku sengaja bagi luka tangan aku , then tengok darah menitik2 keluar . Tapi aku ta hisap darah tu ea , ta sedap dan aku bukan pontianak ! Huhu . Aku gak pernah jahit jari2 aku dengan benang . Konon na nampak cool la , tapi aku jahit sikit je la , aku fade up sebab ta pandai na jahit elok2 !

Aku pernah suka makan kulit aku sendiri . Bila ada macam kulit terkeluar ke kan , aku cepat2 makan . Rasa sedap sangat masa tu , tatau la nape . Huhu .

Then aku jugak pernah try na buat sihir . Of coz la sihir aku tu gagal kan . Aku cari maklumat kat internet camna na buat orang tu suka dekat kita balik . Aku just buat 70% step dya ja , tapi aku stop lepas aku baca yg kalau nak sihir tu menjadi , kita kena korbankan orang yg paling kita sayang . Aku terbayangkan mak aku , then aku stop . Ta sanggup aku na korbankan my mom demi orang tu . Orang tu sekarang dah ilang entah ke mana , huhu .

Rasanya better aku stop setakat ni . Kalau lagi banyak aku senaraikan , lagi ramai orang takot na kawan dgn aku . Haha . Ni just behaviour yg aku rasa not so weird la . Ada banyak lagi , tapi better simpan utk diri sendiri ja .

Ada orang rasa aku pelik ? Tak kot . Ini dipanggil unik oke . Haha . Tapi bila baca balik apa yg aku tulis ni , aku rasa macam biasa je . Tatau la pulak apa orang na kata kan . Yg penting benda ni berlaku masa aku kecik2 dulu ja . Sekarang dah tak kot . Oke ? So jangan lah takot dgn aku . Adios ~

6 ulasan:

  1. hahaaa..mmg pelik la aqli nie.. :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. pelik sikit jaa , huhu

      Padam
    2. arejim fika4/3/12 10:09 PTG

      huang3x...
      mmg plik ark pngai aqli...fika pon pnah uat yunk jlan mce tido..fika g mcak maggi...n then x tutp api..troc mcuk tdo..hihihi
      terbaik aark.. :)

      Padam
    3. hah ?! camne bole gi msak megi smbil tido ? dasat ! :p

      Padam